Vaivasi niin kovasti tuo verhojen poimutus, että oli ihan pakko kokeilla omaa viritystä eli ihanomatekemää poimutuslautaa. Pohjana on kaupan puisesta hedelmäkorista otettu sivu (en raaskinut käyttää kunnon puutavaraa kun ajattelin jotta jos ei toimi niin ei sitten niin harmita). Siihen sitten olen liimannut Tarjoustalosta ostamiani puisia kukkakepin (1,49 €/10 kpl) kappaleita vieri viereen. Välissä käytin grillitikkuja jotta tulee tasaiset välit (niitä en siis liimannut kiinni!).

Vieressä näette koekappaleen eli poimullisen verhon. Tykkään tuollaisista isoista poimuista. Vaatii tosin vielä vähän harjoittelua tuo poimutus. Ja kunnon tärkkiä. Mikähän olisi sopiva litkutin?

1911499.jpg 1911503.jpg

EDIT:  Mallia saa ottaa ken haluaa. Tikut on liimattu koko matkalta ja annettu olla puristimien varassa koko yön kuivumassa. Väli on grillitikun verran eli oisko n. 2 mm. Tein sen siten, että liimasin ensimmäisen (en ihan reunaan) ja laitoin sitten grillitikun väliin ja liimasin seuraavan. Pitää laittaa muutama tikku kerrallaan ja puristimien kera. Ei muuten pysy. Lopuksi leveät puut tikkujen päälle ja puristimet päälle. Voisihan noista alapuolelta ehkä vähän hio tasaisemmaksi jotta pysyisivät paremmin mutta en jaksanut. :)
Verhoja laittaessani suihkutin kaupan tärkkiä vähän ja sitten viivoittimen ja grillitikkujen avulla poimuttelin sen tuohon muottiin (tässäkin vaiheessa voi siis laitella niitä grillitikkuja väliin jos ei muuten pysy). Sitten höyrysilitysraudalla vähän päälle silittelyä ja vielä tärkkiä suihkaisu. Viivoitin oli oiva apu jolla sai kankaan hyvin tuonne väliin. Sitten vain antaa kuivua.