No minä ainakin opin sahaamaan Proxxonin pöytäsahalla. Olin meinaan Matin verstaalla sahaus- ja liimausopissa. Ostin siis minäkin päivänä muutamana Proxxon-merkkisen pöytäsahan. Kun näin Matilla sellaisen niin tokihan minunkin piti sellainen saada.

1633707.jpg

Ja hyvien neuvojen opastamana ostin myös toisen terän, jolla oli tarkoitus sahata kovempia puulaatuja. Ja tässä kohden tuleekin varoituksen sana niille jotka ko. laitteen ostavat ja haluavat siihen myös tuon koville puulaaduille tarkoitetun kovametallipalaterän (NO 28 016). Katsokaa, että terä on ALKUPERÄINEN Proxxon-terä!! Itselleni meinaan kävi siten, että terä on kyllä yhtä harvahampainen kuin Matin, mutta terässä lukeekin Rekoco (vaikka on Proxxonin alkuperäispakkauksessa?).

1633716.jpg

Käytännössä meinaan huomasimme, jotta terä ei toimi (kuten alkuperäinen) vaan kanitti sahattaessa ja aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Ainakin minulle!!!  Kamala ääni vain kuului ja palasia sinkoili sinne ja tänne. Kokeilimme terää myös Matin sahaan ja se toimi aivan samalla tavalla. Joten vika ei siis ollut sahaajassa eikä koneessa kuten aluksi luulimme. Joudun siis hankkimaan uuden terän.

No joka tapauksessa taisin läpäistä kurssin ja uskallusta sahaukseen ainakin tuli rutkasti lisää. Suuri kiitos Matille tästä opastuksesta. Tässä kuva kurssin päättötyöstä:

1633763.jpg

Kuten huomaat Matti niin hyllyn yläpäästä tulikin alapää (lisäsin siihen tuon riman). Siihen tulee roikkumaan esim. hiontapaperia tai jotain muuta.

Laitan kuvan vielä Matin minulle tekemästä liimausalustasta ja kurssilla tehdyistä apupalikoista (joita ilman ei voi siis olla). Kaikki kulmat ovat siis sitten niin suorakulmassa kuin vain suorakulmassa voi olla.  Kuten Matti omalla verstassivullaan korostaakin niin tämä on tärkeääkin tärkeämpi työkalu minihuonekalujen teossa. Ei mitään millilleen vaan justiinsa!

1633780.jpg